Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Santos F

- Trakehner, ori
- Ruunikko (Ee/Aa), 167cm

- Syntynyt Suomessa 26.05.2015
- Kasvattanut Faconde
- Omistaa Daisy VRL-14508

- Estepainotteinen
- Re: 150cm

- Rekisteröity numerolla VH15-021-0352

i. VIR MVA Ch Verdino ERJ-I, KTK-II
trak, 167cm, rn
ii. Ch Venerdi ERJ-II, KTK-II iii. VIR MVA Ch Jack's Boy KTK-III
iie.Ch Wasservogel ERJ-III, YLA3
ie. Quidam Memory KIB KTK-II iei. Noir Spikeld
iee. Echos Carneval
e. Saffron F ERJ-I, YLA2, KTK-III
trak, 167cm, rn
ei. Gratian SWA ERJ-I, KTK-II, YLA2 eii. Gordian II ERJ-II, KTK-III
eie. Pepita II ERJ-II
ee. Dark Serafini ERL-II, ERJ-II, YLA2 eei. VIR MVA Ch Remnants ERJ-I
eee. Spiegelbild

Isälinja: Verdino - Venerdi - Jack's Boy

Santos on tarjolla jalostukseen saman pituisen suvun omaaville puoliverisille.

- Nimi Niminen - s.00.00.0000 - e./i. Nimi Niminen

- Nimi Niminen - s.00.00.0000 - e./i. Nimi Niminen

Santos on kiltti ja hyväkäytöksinen ori, yleensä käsitellessä ei ole ongelmia. Välillä herra on kuitenkin sitä mieltä, että tietää ihmistä paremmin mitä kuuluisi tehdä ja kuinka tietyissä tilanteissa toimitaan. Santos on myös kovin utelias ja haluaisi osallistua kaikkeen ympärillään tapahtuvaa. Ori on todella rohkea, ei kyttäile mitään. Hän onkin ollut myös "ritariratsuna" eli ratsastaja saa pitää kädessään ongelmitta mitä tahansa lipuista miekkoihin.

Hoitaminen ja muukin käsittely on Santoksen kanssa helppoa ja mukavaa. Ori seisoo kiltisti paikallaan harjailujen ajan, toki kaikki hoitovälineet täytyy ensin perusteellisesti tutkia ennen kuin niillä saa herraan koskea. Käytävällä seistessä saattaa tosin ohikulkijat kiinnostaa kovastikkin ja kaikkien tervehtiminen onkin tarpeellista. Varustaessa orista tulee usein hieman malttamaton ja ilmoittaakin pienellä kuopimisella haluavansa äkkiä liikkeelle. Santos on aika reipas poika taluttaessa, kuitenkin helposti hallittavissa, vähän vain innokas. Tammoille täytyy tietysti vähän huutaa ja tanssahdella, ettei vaan keneltäkään jää huomaamatta kuinka hieno hän on.

Ratsastaessa Santos on reipas ja energinen, aina mielellään menossa eteenpäin. Sileällä orille pitääkin olla koko ajan vähän hommia ja ratsastajan tarkkana, muuten saattaa keksiä omia kuvioita. Ori esittelee mielellään taitojaan, ihan pyytämättäkin. Käynti on selkeästi tämän hevosen heikoin osuus ja sitä saakin työstää kunnolla, ettei siitä tule kiireistä ja passimaista. Ravi on suurta, mutta Santos esittää sitä mielellään ja sitä onkin helppo säädellä ja työstää. Laukkaharjoitukset saavat nopeasti herran kuumumaan, eikä hän sen jälkeen muita askellajeja haluaisi mennäkkään. Santos kokoaa kuumuessaan laukkaa mielellään todella paljon ja vaatii ratsastajalta taitoa saada tästä enää askelta pidentymään.

Santos on henkeen ja vereen kuitenkin estehevonen. Hypätessä innokkuutta ja eteenpäinpyrkimystä riittääkin; ori haluaisi vain ryntäillä vauhdikkaasti ja mieluusti mahdollisimman tiukoilla käännöksillä esteeltä toiselle, jolloin onkin todella vahva ja vaatii ratsastajalta paljon. Herra kuvitteleekin usein tietävänsä ratsastajaansa paremmin mikä olisi hyvä ponnituspaikka ja yrittää tarjota omia ratkaisujaan, jos kuski ei ole asialla. Santos on todella rohkea ja hyppää kaikenlaiset viritykset sen suurempia kyselemättä, mahdollisesti tietysti kunnon ilmavaralla. Ori on muutenkin varovainen jaloistaan, eikä yleensä puomeihin koskekkaan. Tämän takia maapuomeilla joutuu välillä kovastikkin tekemään töitä, kun herra haluaisi vain hypätä yli ettei vahingossakaan jalat osu puomiin.

Maastossa ei Santoksen mielestä kuulu kävellä ollenkaan, enemmin vaikka ravataan lähes paikallaan. Vauhtia siis tämän kanssa riittää, ja joskus saattaa innostuksissa köyrylaukkaakin yrittää. Ori ei kummemmin mitään kyttäile tai pelkää, mutta saattaa hyppiä lätäköiden tai kuoppien yli.

Santos viihtyy kisoissa ja valmennuksissa, ja meneekin kuljetusautoon enemmän kuin mielellään. Kisapaikalla käynti ei useinkaan kuulu mahdollisiin askellajeihin ja jatkuva pieni steppailu kuuluu asiaan. Verryttely voi olla haastavaa, ori kun innostuu muista hevosista ja hypyistä niin paljon. Silloin kuskin on paras ratsastaa vähän vihellellen ja olla itse rauhassa, eikä vaatiakkaan koko ajan täydellistä hallittavuutta, muutoin tämä ori saattaa todella hermostua. Radalla Santos kuitenkin usein skarppaa ja ratsastettavuus paranee. Palkintojen jaossa hän ei millään haluaisi seistä paikallaan ja odottaa ruusuketta, eikä todellakaan olla kunniakierroksella muualla kuin kärjessä.

© amareto

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa. Tarkat tiedot ominaisuuspisteistä löydät sen VRL-profiilista.

Kilpailee esteratsastuksessa tasolla 0/9.

Näyttelytulokset

00.00.0000 - Paikka - VSN/NJ - Palkinto - tuom. Tuomari

                    

Hevosen kuvat © Gestüt Hämelschenburg

Päiväkirjamerkintä - 351 sanaa - kirjoittanut Sonja

Valmennettuani yhtä ratsukkoa oli tarkoituksena vielä ratsastaa trakehnerori Santos F. Yllätin tallityöntekijät täysin, kun en monien ratsuttajien tavoin halunnutkaan oria valmiiksi paketoituna suoraan maneesin ovelle, vaan lampsin talliin puunaamaan kaveria ihan omin kätösin käyttökuntoon. Santos oli oriksi todella hyvätapainen, rakastuin siihen heti. Se seisoi kuin patsas varustamisen ajan, eikä häiriintynyt mistään tallissa tapahtuvasta vilinästä. Mitenhän tämän salakuljettaisi kotiin?

Suunnatessani Santos mukanani kirkkaassa auringon paisteessa kohti maneesia katseeni eksyi tallipihalta lähtevälle metsätielle, joka sukelsi lumisten muiden siimekseen. Santos katseli samaan suuntaan yhtä kaipaavasti. ”Ajatteletko samaa kuin minä?” kysyin orilta hymyillen ja kaivoin jo innokkaasti puhelinta taskustani. Pirautin Patricialle innosta puhkuen ja kysyin, voinko jättää koulutuuppaukset sikseen ja lähteä maastoon. ”Älä eksy”, nainen vastasi naurahtaen ja sulki puhelimen. En jäänyt ihmettelemään myöntävän vastauksen saatuani, vaan hyppäsin ratsuni selkään ja suuntasin pois kartanon pihamaalta.

Nämä eurooppalaisten kartanoiden metsät eivät jälleen kerran jättäneet kylmäksi. Maisemat olivat upeita ja Santoskin tuntui nauttivan koko sydämestään. Eikä tästä suinkaan mikään höntsälenkki tullut, vaan ori joutui ihan tosissaan hommiin tarpoessa koskemattomassa lumihangessa eteenpäin. Puuskutus kuulosti kuitenkin sangen tyytyväiseltä ja menohaluja riitti, joten sopivan suoran auetessa eteen siirsin orin raviin ja annoin sen hölkätä menemään kaulapitkällä. Santos dippaili turpaansa pakkaslumeen kuin mikäkin kakara ja meinasi ryöstää laukalle. ”Soooo, ei ihan vielä!” rauhoittelin oria ja kokosin hieman ohjia, ettei vahingossakaan kävisi vanhanaikaisia. En ehkä haluaisi löytää itseäni lumesta ilman hevosta.

Puolen tunnin kävelyn ja ravailun jälkeen eteemme aukenivat loputtomilta näyttävät peltoaukeat. Pellon reunassa kulki kohta, jota oli selvästi käytetty kaahaamiseen ennenkin, joten sen enempää miettimättä kehotin Santoksen laukkaan ja annoin mennä. Ori pisti parastaan ja laittoi ykkösen silmään. Tuuli sai hetkessä silmäni vuotamaan kuin vesiputoukset, mutta kyyneleet olivat puhdasta iloa ja onnea. Ei ole kyllä parempaa tunnetta kuin tämä.

Selvisimme seikkailultamme hengissä takaisin aina tallille asti. Sekä Santos että minä olimme hiestä märkiä parkkeeratessamme tallin pihaan. ”No jopas, enemmän tuossa taisi treeniä tulla kuin maneesin puolella ikinä”, paikalle saapunut Patricia totesi virnuillen. Nainen pyysi minut sisälle kuuman kahvikupposen ääreen, mutta jääräpäisyyttäni halusin vielä itse laittaa Santoksen sisään kuivattelemaan. Onneksi matka kotoani Alankomaista tänne ei ollut älyttömän pitkä, voisin tulla vierailemaan useamminkin… Ja joku tammoistani voisi enemmän kuin hyvin tulla Santoksen vieraaksi.

Virtuaalitalli - Virtuaalihevonen
Ulkoasu © VRL-14508

©2019 Wiesenvilla - suntuubi.com